Back to All Events

WORKSHOP: FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN VOOR ONTWERPERS

  • Forza Fashion House 2c Lage Frontweg Maastricht, LI, 6219 PD Netherlands (map)

Financiering, het blijft een van de grootste struikelblokken voor een ontwerper. Waar haal je, vooral als starter, de benodigde financiële middelen vandaan om een nieuwe collectie te kunnen bekostigen of welke mogelijkheden zijn er met betrekking tot het financieren van een Euregionaal project? 

Op woensdagmiddag 23 mei zal in het Forza Fashion House Maastrichteen workshop plaatsvinden die jou als (mode) ontwerper concrete informatie geeft met betrekking tot het aanvragen van een (project) subsidie of het realiseren van een crowdfunding voor bijvoorbeeld het bekostigen van een nieuwe collectie of show. Deze middag kun je met al je vragen terecht bij medewerkers van voordekunst, Provincie Limburg en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Ontwerpduo Schueller de Waal zal tenslotte hun ervaringen delen over de subsidie die ze toegekend kregen voor de ontwikkeling van een nieuwe collectie en de crowdfunding die ze startte om de show van de S/S 18 collectie 'COMPULSORY SHENANIGANS' te bekostigen.

Locatie: Forza Fashion House, Lage Frontweg 2c (2e verdieping)
Deelname is GRATIS, maar er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar
Aanmelden via jessie@fashionclash.nl

13.00 - 13.30 Inloop

13.30 - 14.30/ Voordekunst
Kristel Casander is werkzaam bij voordekunst, hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Voordekunst geeft advies, begeleidt crowdfunding campagnes en helpt zo jouw doel als ontwerper te bereiken.

14.30 - 15.00/ Provincie Limburg
Lin Verbrugge van de Provincie Limburg vertelt over de subsidieregeling Cultuur; deze stimuleert culturele activiteiten uit te voeren die belangrijk zijn voor Limburg maar ondersteunt ook Euregionale samenwerking van de culturele en creatieve industrie.

15.00 - 15.45/ Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
Marieke Ladru kan je alles vertellen over het aanvragen van subsidie omtrent de deelregeling Talentontwikkeling maar beantwoord ook al je vragen over de deelregeling Vormgeving van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

16.00- 16.30/ SCHUELLER DE WAAL
Na jaren professionele ervaring opgedaan te hebben bij verschillende internationale modehuizen, besloten ontwerpers Philipp Schueller (1983) en Rens de Waal (1984) hun krachten te bundelen en een nieuwe richting in te slaan. De behoefte om hun opgedane commerciële ervaring te koppelen aan hun eigen artistieke visie, leidde in 2014 tot de lancering van hun eigen lijn en design-studio SCHUELLER DE WAAL. 

www.voordekunst.nl
www.limburg.nl 
www.stimuleringsfonds.nl
www.schuellerdewaal.com

Earlier Event: May 1
FASHION TALENT TAKE OVER #2
Later Event: September 15
DAY OF PATTERNS