Back to All Events

WORKSHOP ONLINE: Start een webshop

  • FORZA FASHION HOUSE 2c Lage Frontweg Maastricht, LI, 6219 PD Netherlands (map)

Als ontwerper wil je niet alleen dat jouw product wordt gezien maar ook gekocht wordt door zoveel mogelijk mensen. Je hebt waarschijnlijk vast al eens nagedacht over verkopen via internet of het misschien zelfs wel eens geprobeerd. Waar moet je rekening mee houden als je een webshop wilt starten als ontwerper?

Wat ga je tijdens deze workshop leren?
In deze workshop legt Monika Turczyn je stap voor stap uit wat er komt kijken bij het opzetten van je eigen webshop:

o welk platform voor jou het beste werkt (overzicht platformen zoals Etsy, Squarespace, Shopify, voor-en nadelen)
o vormgeving, fotografie en online communicatie
o praktische aspecten; denk aan voorraadbeheer, betalingen, verzenden, retouren
o rechten en plichten
o domeinnamen/hosting
o hoe kan men je vinden? (dit thema wordt tevens uitgebreid behandeld in de workshop Digital Marketing met Rolf Niesten van Start Digital)

Je maakt tijdens deze workshop een persoonlijke sitemap waarmee je overzichtelijk in kaart brengt wat voor jouw relevant is in het opstarten van een webshop en heb je genoeg handvaten om zelf aan de slag te gaan. Zit je na afloop van de workshop nog met vragen? Dan kun je (eenmalig) bij Monika terecht voor een evaluatiesessie.

Voor wie?
Deze workshop is gericht op (mode)ontwerpers die online hun product willen verkopen.

Wie is Monika Turczyn?
Met een achtergrond in strategie, grafisch ontwerp en fotografie, is Monika Turczyn een Art Director met een breed scala aan creatieve talenten. Ze verhuisde in 2010 naar Engeland, waar ze afstudeerde als grafisch ontwerper aan de Lincoln School of Design. Daarna heeft ze in Arnhem haar ArteZ Fashion Master afgerond, met als specialisatie 'Futurising'. Vervolgens werkte ze als Visuele Communicatie Strateeg, Art Director, Social Media- en Webshop Manager voor hoogsegment modewinkels en merken. Ze stond aan het creatieve roer tijdens de realisatie van de PL-Line webshop, één van Nederlands meest invloedrijke high-end modewinkels. Als e-commerce manager was ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de unieke online signatuur van PL-Line. Momenteel is Monika mede-eigenaar en oprichter van creatieve studio 'KOPPEL'. Meer info

Aanmelden