Back to All Events

FASHION MAKES SENSE AWARD


FASHIONCLASH presenteert, in samenwerking met Provincie Limburg, de Fashion Makes Sense Award, een stimuleringsprijs voor jonge ontwerpers met innovatieve en duurzame ideeën. Op donderdag 12 oktober wordt tijdens een besloten ceremonie in het Forza Fashion House de winnaars van de Fashion Makes Sense Award bekend gemaakt. Naast de uitreiking van deze award zal er tevens een Fashion Talk plaatsvinden.

Carry Somers is oprichtster van Fashion Revolution, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor een transparante en eerlijke mode-industrie. Tevens zal Jasmien Wynands van Flanders DC vertellen over Close the loop, een project bedoeld om modeondernemers wegwijs maken in de basics van de circulaire werkwijze. 

Uit alle inzendingen voor de Fashion Makes Sense Award zijn tien finalisten gekozen die een outfit hebben mogen ontwerpen binnen het thema duurzaamheid. Onder deze tien finalisten bevinden zich ook lokale ontwerpers Karlijn KrijgerVerena Klein en STRIKKS. De door de jury gekozen winnaar wordt beloond met een geldbedrag van €2.500,- voor het ontwikkelen van een duurzame collectie welke gepresenteerd zal worden tijdens FASHIONCLASH Festival 2018. De publiekswinnaar (online + offline stemmen) wint een geldbedrag van €500,-.
 
De Fashion Makes Sense Expo is te bezoeken van 6 – 14 oktober van 12:00-16:00 in het Forza Fashion House, Lage Frontweg 2c, Maastricht

Fashion Makes Sense Award is een initiatief van de Provincie Limburg in het kader van de Dutch Earth Week en FASHIONCLASH.

Does Fashion Makes Sense?
De 9de editie van FASHIONCLASH Festival stond in het teken van het thema ‘Fashion Makes Sense’, met focus op zintuigen en de zingeving in relatie tot mode. Er was in het bijzonder aandacht voor duurzaamheid door zowel een podium te geven aan initiatieven en ontwerpers die zich hiermee bezighouden alsmede door een dialoog te creëren tussen het publiek en de modewereld.

Met “Fashion Makes Sense” wil FASHIONCLASH de ontwerpers, de mode-industrie en het publiek uitnodigen om na te denken over de duurzaamheid. Mode is van belang voor onze economie, voor onze maatschappij, voor kunst en creativiteit en voor elk van ons op een persoonlijke manier. Maar het heeft ook een keerzijde: de impact op het milieu, de uitbuiting van arbeiders en de invloed op ons zelfbeeld. Wat is het belang en de huidige rol van mode in onze samenleving en hoe kan mode bijdragen aan een betere wereld en welzijn?

Earlier Event: June 29
OPENING FORZA FASHION HOUSE
Later Event: November 1
FASHION TALENT TAKE OVER #1